Byggefakta

Beboelse: 180 m²
Carport: 53,9 m²
Depot: 8,1 m²
Overdækket terrasse: 18,2 m²
Byggegrund: 700 m²

Grønt er det nye sort

Det har aldrig været så vigtigt som nu at tænke grønt og klima- bevidst. Derfor er Klimahuse stolte over længe at have været landets førende til at opføre lavenergihuse som er stort set selvforsynende*.

Alle Klimahuse er opført som lavenergihuse energiklasse A2020, der sammen med kravet om den høje isolering i klimaskærmen, gør disse boliger så tætte, at der kræves betydeligt mindre energi til opvarmning af boligerne end en traditionel bolig. Som standard er et Klimahus udstyret med et varmepumpe- anlæg med varmegenvinding både til opvarmning og til produktion af varmt brugsvand. Derudover monteres der som standard på alle Klimahuse et solcelleanlæg med en hybrid inverter der er forberedt til batteri, der over et år dæk- ker størstedelen af udgiften til boligens drift. Et tip for bedre at kunne udnytte den strøm, solcellerne producerer, er, at man indstiller opvaskemaskine, tørretumbler, vaskemaskine eller andet til at køre midt på dagen, når solen skinner.

Alle Klimahuse er registreret som el-opvarmede huse, og der kan derfor søges om reduktion af elregningen ved forbrug over 4000 kW. Alt i alt kan det hurtigt betale sig at bo i et Klimahus
– både for din pengepung og for miljøet.

180 kvm. længehus med plads til den store børnefamilie

Huset er opført med Taurus mursten og med ensidig taghældning med tagpap. Carport og depot er beklædt med thermo fyr lister, for minimal vedligeholdelse. Der er gulvvarme i hele huset og i værelser, køkken/alrum og stue er der laminat alicante XL sildeben, som er meget vedligeholdelsesvenligt og slidstærkt; perfekt til den aktive børnefamilie med husdyr. Boligen er indrettet med tre store værelser med indbyggede skabe. De er forbundet af en gang med godt lysindfald med to ovenlysvinduer, derudover er der to badeværelser, depot og bryggers med teknikskab. Gangen ender ud i et stort gennem- lyst køkken/alrum, med god plads til samvær og til den store familie. I køkken/alrummet er der monteret et 90×120 cm. ovenlysvindue med regn sensor over køkken-øen.

Både køkken/alrum og stue har store vinduespartier, som bidrager til et behageligt naturligt lys i boligen. I soveværelset er der god plads, samt eget badeværelse og skabsarrangement. Fra køkken/alrum og stue er der udgang til en stor overdækket træterrasse mod syd. Selve terrassen giver gode muligheder for hyggelige samvær for hele familien. Carporten er dobbelt og kan give ly til to biler. På taget af carporten er der installeret
6 kw solceller med et 10 kW batteri.

Opsummering

• Kvalitetsløsninger “allinhusive” følger altid med et Klimahus; som blandt meget andet indeholder: A2020 energimærk- ning, Luft til vand eller luft til luft varmepumpeanlæg, 2kW solcelleanlæg, fuldautomatisk ventilationsanlæg med varmegenvinding, frit valg mellem tagløsninger (funkis, Ensidig eller saddeltag), HTH-køkken (1.000kr./m2 bolig), væghængte toiletter, Troldtekt eller gips lofter, Velfac 200 lavenergi vinduer og meget mere.
• Individuelle tests som udtørringsrapport, tætheds- og funktionsafprøvning
• Mulighed for finansiering af byggegrunden under hele byggeperioden på en af Klimahus’ grunde
• Betal først ved indflytning

* Bygningsdriften over et år på varme, varmt vand og ventilation.

Plantegning

Klik på plantegningen for at se i større udgave.

Billeder af huset