Skibby

Et velfungerende lokalsamfund

Skibby er et sted hvor du kan blive en del af et velfungerende lokalsamfund med indkøbsmuligheder, skole, institutioner og smuk natur omkring dig.

Skibby Bakke er et nyt boligområde i direkte forlængelse af det oprindelige Skibby. Målet er at skabe en helhed og forbinde det nye boligkvarter med byen og skabe et område, som er til glæde for hele byen.

Smuk natur

Skibby Bakke er omgivet af smuk natur og der vil blive etableret en cykel og vandresti som ender med at være 275 km lang. Stien vil blandt andet føre ud til vandet, hvor man både finder Isenfjord og Roskildefjord. Her er der rig mulighed for at fiske, sejle og bade. Sandstranden ved Dalby Huse med lavtvandsområde er især populær.

Midt mellem Skibby og Selsø Slot ligger naturhaven Møllekrog og fuglereservatet ved Selsø Sø. Sjællands største naturreservat ligger lige øst for Skibby og hedder Skjoldungerne Land. Derudover har området også 3 godser; Svanholm, Egholm og Krabbesholm som indbyder til lange gåture og fantastiske oplevelser i smuk natur med masser af historie.

Skoler og indkøb

I Skibby finder man både et bredt udvalg af specialbutikker og gode muligheder for indkøb i dagligvarebutikker. Derudover er der gode offentlige forbindelser til større byer som Frederikssund og Roskilde, og kort afstand til den nye Kronprinsesse Mary bro der gør det muligt at nå København på cirka 45 minutter.

I byens østlige udkant ligger Fjordlandsskolen og i den sydlige ende af byen finder man Skibbyhallen med idrætsklubber for fodbold, håndbold, badminton og meget mere. Derudover er der børnepasning i form af dagplejere og planer om en ny børnehave.

Skibbys historie

Faktisk har man fundet tegn på, at halvøen Horns Herred har været beboet siden kort efter istiden, så det er bestemt ikke noget nyt, at området er populært. Skibby omtales først i Kong Valdemars Jordebog i 1240, men størrelsen på Skibby Kirke, som menes at stamme fra 1100-tallet, vidner om, at byen havde en vis regional betydning.

Også de mange gravhøje i området, bevidner at mennesker altid har kunnet lide at bo her. Indbyggertallet er stille og roligt vokset op igennem tiden og har i dag rundet omkring 3200 indbyggere.

Sammenhæng & bæredygtighed

I dag byder Skibby på et velfungerende lokalsamfund og er et attraktivt sted at bo for alle aldersgrupper. Her er noget for alle og målet er, at Skibby Bakke skal udvide og skabe en helhed sammen med byen. Området planlægges med respekt for terrænet og fokus på bæredygtighed, så det gavner miljøet på længere sigt og viderefører de stærke værdier, som egnen allerede tænker i.