Vigtigt når du skal vælge byggegrund

Postnummer

Det første man skal have på plads, når man vil bygge nyt hus, er byggegrunden. Det lyder måske ligetil, men man skal tænke sig godt om når man vælger hvor drømmehuset skal ligge. For det første er det stort set det eneste man aldrig kan ændre på, så det er vigtigt, at man føler sig hjemme i området. Ud over, at postnummeret også påvirker prisen, skal lokalområdet også kunne tilbyde det man gerne vil have. Hvis du er pendler, er det en fordel, at det er nemt at komme til motorvejen eller offentlig transport.

 

Land eller by

Du skal også gøre op med dig selv, om du har brug for at have byens pulserende liv i nærheden eller vil du trives i vidtstrakt natur og landlig idyl?

Er du tæt på byen, vil der helt sikkert være gode muligheder for indkøb i nærheden, men til gengæld kan du også risikere mere støj, især i myldretiden. Bygger du dit hus på landet, skal du nok regne med at skulle køre efter butikkerne eller i det mindste et mindre udvalg. Er du villig til at affinde dig med at skulle køre lidt længere efter tingene, kan du sagtens få den rolige grønne natur helt tæt på.

 

Lokalområdet

Har du børn som skal i institution eller skole, er det en fordel at undersøge hvad der er af muligheder tæt på byggegrunden. Måske er der også brug for legekammerater, fritidsaktiviteter og andet socialt samvær. Det kan være en god idé at gå nogle ture i området og måske spørge nogle af naboerne om fordele og ulemper ved at bo netop her. Så får du også samtidig en fornemmelse for hvordan naboskabet er og om der er et godt lokalt sammenhold.

 

Passer grunden til huset?

Du skal også være sikker på at vælge den rigtige type grund i forhold til det hus, du gerne vil bygge. Har du brug for en stor flad grund, der giver plads til et etplanshus på 220 m2? Eller skal den være skrå, så du kan bygge forskudte plan? Og kan huset komme til at vende rigtigt i forhold til solen og udsigten? Har du undersøgt om fremtidige udstykninger kommer til at spærre for din udsigt? Og hvad er du eventuelt villig til at gå på kompromis med? Der er stor rift om byggegrunde, så måske er den du havde kig på allerede solgt. Mavefornemmelsen skal være rigtig, så tag dig god tid og vær sikker på at det er set rigtige. Tanken er jo, at du og din familie skal føle sig hjemme i mange år frem.